מטבע בבאקו

איך משלמים באזרבייג'ן? כל מה שאתם צריכים לדעת על מטבע בבאקו

אם אתם מגיעים בקרוב לבאקו ולאזרבייג'ן בכלל, כדאי לכם להכיר את המטבע בבאקו, איך הוא מורכב והיכן ניתן להחליף אותו. אנחנו כאן עם כל מה שצריך לדעת על המטבע באקו – המנאט האזרבייג'ני – ואיך להתנהל איתו בבירה האזרית!

מנאט AZN

הכירו את המטבע האזרי מנאט

המטבע בבאקו נקרא "מנאט". המנאט, שמסומן בסימול ₼ ובאותיו AZN, מחולק לכמה שטרות: 1, 5, 10, 20, 50, 10- ו-200. כמו כן, ישנם גם מטבעות, שמחולקים ל-1, 3, 5, 10, 20 ו-50. אם תהיתם לגבי השם של הכסף האזרי, דעו שהוא לקוח מתוך המילה הלטינית לכסף Moneta, הלקוחה מהמיתולוגיה הרומית. 

המנאט יוצר לראשונה בשנת 1919, והחזיק מעט שנים – עד שנת 1924. אז הוחלף במטבע הרשמי של ברית המועצות, הרובל. רק אחרי קבלת העצמאות של אזרבייג'ן בשנת 1992 המאנט חזר להיות המטבע הרשמי של אזרבייג'ן, וגרסה חדשה שלו נוצרה בשנת 2006 – והיא נקראת המנאט החדש. 

היחס בין מנאט לשקלים

Israeli new shekel to Azerbaijani manat Exchange Rate Widget

מנאט אחד שווה כמעט שני שקלים (נכון ליום כתיבת שורות אלו), כך שלמעשה, ניתן לקחת את המחיר האזרי של כל מוצר או מנה במסעדה, ולהכפיל אותו בשתיים כדי לקבל את המחיר בשקלים, פחות או יותר. המאנאט האזרי, כפי שאפשר להבין, הוא מטבע די חזק, וזה בזכות מחירי הנפט שהולכים ועולים. אזרבייג'ן יושבת על מאגרי נפט חשובים וגדולים, ולכן המטבע שלה נחשב חזק, כמעט כפול שתיים מהשקל. 

החלפה למנאטים באזרבייג'ן

אם אתם מגיעים לבאקו בקרוב, דעו שמאנאטים הם הכסף היחיד שמתקבל באזרבייג'ן, ולכן יש להצטייד במאנאטים בארנק. ניתן להחליף למאנאטים בשדה התעופה, בתחנות הרכבת וכן בצ'יינג'ים השונים שפזורים ברחבי העיר, וכמובן בבנקים. בתור התחלה, מומלץ להחליף סכום קטן בשדה התעופה כדי להסתדר ביום ראשון, ולאחר מכן למצוא צ'יינג' זול ברחבי העיר. תוכלו לשאול גם בבית המלון בו אתם לנים. רוב המקומות יקבלו שטרות של יורו, דולר, פאונד בריטי, לירה טורקית וכן רובלים רוסיים. 

שימו לב, לרוב הבנקים יהיו פתוחים מהשעה 10 בבוקר ועד 5 אחה"צ, בעוד משרדי הצ'יינג'ים יהיו פתוחים 24 שעות. אם אתם רוצים להחליף למעלה מ-500$, יש להציג דרכון ותעודה מזהה.

כספומטים וכרטיסי אשראי בבאקו

בעיר פזורים כמובן גם כספומטים, ורובם מקבלים כרטיסי אשראי של ויזה ומאסטר כארד, אם תעדיפו להוציא כסף בצורה הזו. כמו כן, אם אתם מעדיפים באופן כללי לשלם באמצעות כרטיסי אשראי במקומות השונים כמו במסעדות או בחנויות, רוב המקומות יאפשרו לכם לעשות זאת (כמובן, יש לתת את הדעת לעמלה, שיכולה להיות גבוהה), אך לא כל המקומות יקבלו אשראי – מקומות קטנים במיוחד או דוכנים בשוק הרבה פעמים לא יקבלו כרטיסי אשראי כצורת תשלום.

שימו לב, אם אתם מתכוונים להתנייד בעיקר בתחבורה ציבורית, כדאי שיהיו לכם מטבעות בכיסים כדי שתוכלו לשלם בקלות לאוטובוסים ולמטרו. 

תוכן עניינים